Драги пријатели,

 

И оваа година продолжуваме со традицијата!!! На 31 мај и 1 јуни, Скопје повторно ќе биде  центарот на HR случувањата во регионот и пошироко!!! По 9ти пат  МАЧР ја  организира Интернационалната HR Конференција во Македонија, оваа година во соработка со Вработување.ком!

 

Со темата на Конференцијата „Најдобрите HR решенија за соочување со предизвиците во  брзорастечите индустрии” целта е да се биде во тек со најжешките HR теми кои ги засегаат подеднакво и менаџерите за човечки ресурси и генералните менаџери на компании кои имаат брзорастечки бизниси, отворен менаџмент пристап и потреба да се секогаш во тек со напредни техники и решенија!

 

Брзорастечките бизниси се соочуваат со низа предизвици!

Со растењето на бизнисот, условите на работањето  се менуваат и одвнатре и однадвор! Различни проблеми и  можности  бараат примена на креативни и иновативни решенија! Она што  функционирало пред  една година, можеби не е веќе  најдобриот пристап! Препознавање и надминување на вообичаените грешки поврзани со растот, е од суштинско значење, за вашиот бизнис да продолжи да расте и да напредува.

Вработените во компанијата се клучен фактор од кој зависи  успешноста на  бизнисот. Додека  генералните менаџери и HR менаџерите  се одговорни при спроведувањето на техниките во менаџментот со човечкиот потенцијал, воспоставување  на ефективно лидерство, насочувањето и ангажирањето на  вработените, но и наоѓање,  задржување и мотивирање на најдобрите луѓето кои ја прават разликата!

 

На дводневната богата програма ќе бидат споделени последните светски трендови во областа, реални искуства од пракса, успешни лични и организациски приказни од страна на главните  HR менаџери на  големи мултинационални  компании, како и искусни консултанти, коучи и професори од Франција, Италија, Словенија, Грција, Англија, Хрватска, Турција, Бугарија и др…

 

Овој настан е наменет за: извршни директори, менаџери, HR професионалци, HR специјалисти, линиски менаџери, тренери, консултанти од јавниот, приватниот и невладиниот сектор и студентите. Учесниците ќе имаат можност да ги споделат своите идеи и да се поврзат со луѓето и менаџерите од нивниот домен на работа!

На 31 Мај и 1 Јуни 2017 година, Хотел Александар Палас, Скопје е местото каде треба да дојдете за да бидете дел од најголемата мрежа на HR менаџери и останати професионалци во регионот!

Ексклузивно, во рамки на настанот вклучено е HR Експо како и специјална гала вечер со коктел и забавна програма за доделување на наградата Најдобар HR Менаџер за 2016 година!

 

Ве очекуваме!

Христина Лозаноска

photo

9th MHRA International Conference & HR Expo 2017

Massimiliano Santoro PhD

Massimiliano Santoro PhD

Cultural anthropologist, group trainer, executive coach, Gruppo Prospecta, (Italy)

Filippo Abramo

Filippo Abramo

Past President, EAPM

ZEYNEP MİNE ALPTEKİN

ZEYNEP MİNE ALPTEKİN

Actera Investing Group, Retail Brands People Operations and Development Director

Igor Žonja

Igor Žonja

Board Chairman, Moj Posao (Croatia)

Diana Kobas Deskovic

Diana Kobas Deskovic

Founder, Mamforce (Croatia)

Xavier Molinie

Xavier Molinie

Executive Director, Photobox (& former Executive HR Director EMEA, DELL, France)

Rok Zupančič

Rok Zupančič

Head of HR, Telekom Slovenije (Slovenia)

Miglena Ouzounova-Tsekova

Miglena Ouzounova-Tsekova

Senior HR Director, Mobiltel EAD (Bulgaria)

Dr. Leslie T. Szamosi

Dr. Leslie T. Szamosi

Senior Lecturer and Academic Director, The University of Sheffield International Faculty, City College (Greece)

Aco Momčilović

Aco Momčilović

Chief Human Resources Officer, Rimac Automobili (Croatia)

Mr Chris Liassides

Mr Chris Liassides

Academic Director University of Sheffield International Faculty, City College (Greece)

Gerard O’Donovan

Gerard O’Donovan

Founder and CEO, The Noble-Manhattan Coaching

AGENDA

31MAY 2017
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1RegistrationAll participants 09:00-10:00
2OpeningHristina Lozanoska / Darko Velkov 10:00-10:10Macedonian HR Association, President / Vrabotuvanje.kom, Director
3“How effective leadership and performance management system impact on talents retention”Rok Zupančič 10:10-10:50Telekom Slovenije, Human Resources Management Director President of the Slovenian HR Association (Slovenia)
4“Digital HR and its power for the transformation of the success”ZEYNEP MİNE ALPTEKİN 10:50–11:30Actera Investing Group, Retail Brands People Operations and Development Director (Turkey)
5Coffee, Networking & HR Expo timeAll participants 11:30-12:00All participants
6"Revisiting Positions: Getting HR on Top”Dr. Leslie T. Szamosi , Mr Chris Liassides 12:00-12:40The University of Sheffield International Faculty, City College, Academic Directors (Greece)
7“People Challenges in fast-growing industries- CEOs perspective”Eser Cevahir , Vojdan Jordanov , Milivoje Gorgevic , Ilija Sekulovski , Buket Gerecci 12:40-13:40Panel discussion
8Cocktail & Networking & HR Expo timeAll participants 13:40-14:40All participants
9“How to manage your brain when facing challenge: What we learn from neurosciences?”Massimiliano Santoro PhD 14:40-15:20Gruppo Prospecta CEO, Cultural anthropologist, group trainer, executive coach (Italy)
10“Recruitment Process 2.0 – Utilizing Social Networks and Company Strategy”Aco Momčilović 15:20-16:00RIMAC Automobili Chief Human Resources Officer (Croatia)
11Employee retention-Mamforce standards impactDiana Kobas Deskovic 16:00-16:40Mamforse Company, CEO & Founder (Croatia)
12Informal networking event / Gala nightAll participants 19:30–00:00HR award – HR manager of 2016
01JUNE 2017
#SessionSpeaker(s)TimeVenue
1RegistrationAll participants 09:00-10:00
2Recap of the previous dayHristina Lozanoska/ Filippo ABRAMO 10:00-10:15Macedonian HR Association, President / EAPM, Past President
3Online HR Survey (real time)MHRA Representative 10:15-10:30
4"What is the added value of recognition program?"Miglena Ouzounova-Tsekova 10:30-11:10MOBTEL, Senior HR Director, HR Manager of the year 2016 in Bulgaria
5"Do best HR solutions only ground on their ability to reinventing HR?"Xavier Molinie 11:10-11:50Photobox, HR executive, DELL , Former Executive Director-EMEA (France)
6Coffee, Networking & HR Expo timeAll participants 11:50-12:20
7"Executive Coaching – careers and organizational development through personal growth"Gerard O’Donovan 12:20-13:00Noble Manhattan Coaching, Chairman (UK)
8"Stay up-to-date with the latest recruitment trends!"Igor Žonja 13:00-13:40MojPosao (Tau on-line doo) CEO & Board Chairman (Croatia)
9Cocktail & Networking & HR Expo timeAll participants 13:40-14:40
10Interactive Panel discussion HR Q&AIvana Dojcinovska -Stojanovic , Darko Petrovski , Darko Velkov 14:40-15:40Wabtec MZT, HR Director / Macedonian HR Association, Secretary General / Vrabotuvanje.kom, Director

Спонзори

Media partner