13th-mhra-international-conference-2021-mk

[themeum_title position=”left” title=”13. Меѓународна HR конференција и HR Expo 2021 – “HRise like a PHOENIX- Intertwining humanity and technology”” size=”36″ title_weight=”700″ color=”#4d4d4d” title_margin=”0″ title_padding=”0″ subtitle_size=”24″ subtitle_weight=”600″ subtitle_color=”#0a0a0a” class=”rtl-right” style=”style1″]

Драги членови, партнери, соработници и пријатели на МАЧР,

 

Со задоволство Ве информираме дека Македонската асоцијација за човечки ресурси оваа година ќе ја организира својата 13. Меѓународна HR конференција и HR Expo 2021, насловена како: “HRise like a PHOENIX- Intertwining humanity and technology”. Конференцијата ќе се одржи на 21-ви и 22-ри Октомври 2021 година (во онлајн формат).

Човечките ресурси имаат моќ да направат револуција во начинот на кој работиме. Но, какви промени може да очекуваме? Во годините одбележани од КОВИД-19 кризата и во услови во кои една организација презема управување со промени, најчесто има спротиставување и отпор, што создава работна средина на немир и напнатост. На конференцијата, говорниците ќе ја елаборираат синтагмата „нова реалност“, и ќе ни презентираат информации за нови и надоаѓачки теми, како што се управувањето со агендата предводена од таленти во време на засилен технолошки развој, користење на податоците и интелегентните решенијата за подигнување на интеракцијата помеѓу процесите на човечки ресурси и вработените, градење култура на иновација и зајакнување, како и имплементацијата на динамичниот HR менаџмент или, накратко, како хуманоста и технологијата се меѓусебно впрегнати во организациите.  

 

Како да ги направите организациите поефикасни и поуспешни во нивната работа преку перспективата на човечките ресурси? Имајќи предвид дека промената е единствената постојана состојба во денешното работно опкружување, на годинешната конференција ќе се обидеме да ви дадеме увид и да ви претставиме разни позитивни практики што може да се согледаат како мотиватор, но и како пример за следниот чекор за промена во вашата организација, било како менаџер за човечки ресурси или како извршен директор.

Оваа година го продолжуваме искуството од минатата година, преку организирање на овој професионален настан во онлјан формат и со споделување на успешни приказни на докажани бизнис лидери од добро-познати компании и организации, насочени кон пошироката регионална и Европска јавност.

 

Дво-дневната конференција ќе биде домаќин на повеќе од 20 истакнати и современи говорници, професори и практичари со напредни размислувања од различни држави, кои ќе ги споделат своите лични искуства во областа на управувањето и менаџментот со човечки ресурси и своето специјализирано знаење, иновативни идеи, практични и докажани решенија, како и препораки што менаџерите и професионалците можат да ги имплементираат во нивните организации.

Дополнително, во рамките на конференцијата, планираме и реализација на Панел, со претставници на HR асоцијации од регионот на Јужна Европа и светски реномирани HR истражувачки организации (to be confirmed). На панелот, говорниците ќе се осврнат на теми поврзани со новите HR трендови на глобално, Европско и регионално ниво, поврзани со иднината на работата, кои произлегуваат од Ковид-19 кризата.

Учесниците на Конференцијата ќе имаат можност да слушнат излагања од експерти во оваа област, да бидат во тек со HR новините, да добијат увид, да ги споделат своите идеи и да се вмрежат со колеги и извршни менаџери од својата професија.

Воедно, во рамките на конференцијата ќе се организира и онлајн HR Expo 2021, како и други соодветни и интересни содржини!

Наскоро ќе објавиме повеќе информации поврзани со говорниците, агендата и други аспекти поврзани со содржината на конференцијата. Во меѓувреме, Ве повикуваме да ги сочувате датумите 21 и 22 Октомври за Ваше учество на 13. Меѓународна HR конференција и HR Expo 2021.

 

Со нетрпение Ве очекуваме на 13. Меѓународна HR конференција во организација на МАЧР!

 

Искрено Ваш,

Дарко Петровски

Претседател на Македонската асоцијација за човечки ресурси

[themeum_title title=”ПРЕДАВАЧИ” size=”36″ title_weight=”700″ color=”#0c0c0c” title_margin=”0 0 40px 0″]
Even Bolstad

Even Bolstad

President of European Association for People Management

Darko Petrovski

Darko Petrovski

President of the Macedonian Human Resources Association and Founder of the Talent business incubator Step-Up

Freek Janmaat

Freek Janmaat

Head of Section Economic Issues, Rule of Law and Public Administration Reform at EU Delegation Skopje, North Macedonia

Erik van Vulpen

Erik van Vulpen

Founder of the Academy to Innovate HR (AIHR)

Ana Tomovska Misoska

Ana Tomovska Misoska

Professor and Head of Management Department at the School of Business Economics and Management at University American College Skopje

Prof. Alexandros Psychogios

Prof. Alexandros Psychogios

Professor of Leadership and International HRM in Birmingham City Business School at Birmingham City University

Orazio Stangherlin

Orazio Stangherlin

Founder & CEO of Arcadia Consulting

Dr. Andrijana Bogdanovska Gj.

Dr. Andrijana Bogdanovska Gj.

Director of the Center for Knowledge Management from North Macedonia

Dr. Paul Flynn

Dr. Paul Flynn

Principle investigator, researcher and lecturer in education at the National University of Ireland Galway, Ireland

Danny Freedman

Danny Freedman

Leadership Development Consultant at Alexander Hughes

Ivana Dojcinovska -Stojanovic

Ivana Dojcinovska -Stojanovic

People management consultant and HR leader, President of the Macedonian Association of Career Counselors (ASK)

Zorica Popovska

Zorica Popovska

Founder of Sensum Training and Coaching, Certified NLP Trainer

Andi Britt

Andi Britt

IBM Senior Partner, Talent Transformation Leader, IBM Global Business Services

Irena Gjorshev

Irena Gjorshev

Manager for Organizational Consulting at Vrabotuvanje HR Solutions

Gjoko Vukanovski

Gjoko Vukanovski

Manager of operations at Macedonian Human Resources Association

Marija Popova Majstorova

Marija Popova Majstorova

Senior HR Manager – EMEA in the American company Adient

Metodija Papazoski

Metodija Papazoski

Cofounder and Vice President of EMBS Group

Prof. Ljupcho Eftimov

Prof. Ljupcho Eftimov

Ph.D. Vice Dean for Academic Affairs, Head of master studies in MBA in Strategic Human Resource Management, Faculty of Economics-Skopje, Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, Macedonia

Vladimira Senčar Perkov

Vladimira Senčar Perkov

HR Specialist & Member of HR Centar from Croatia

Bob Morton

Bob Morton

President of the World Federation of People Management Associations

Berna Öztınaz

Berna Öztınaz

CHRO Genel Energy, EAPM Board Member & PERYON International Delegate

Milica Kostić

Milica Kostić

Communications and Content Manager at HR World Adria

Filippo Abramo

Filippo Abramo

Past president of AIDP

Aleksandra Fuštić

Aleksandra Fuštić

Community Manager of Montenegro HR Community (within HR WORLD organization)

George Parvanov

George Parvanov

HR specialist and expert, Board Member of BAPM

Lidija Taskova – Popova, MSc

Lidija Taskova – Popova, MSc

Personal and Professional Development Coach, Certified NLP Capital Coach, Certified PCM Coach, High Performance Teams Coach (HPTC)

[themeum_title title=”Friends of the event” size=”36″ title_weight=”900″ color=”#333333″ title_margin=”0 0 90px 0″]
[themeum_title title=”MEDIA PARTNERS” size=”36″ title_weight=”900″ color=”#333333″ title_margin=”0 0 70px 0″]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_column][/vc_row]

Venue

ONLINE – LINK FOR THE EVENT COMMING SOON…

Need Help?